Salut! Sunt Oana...
Sunt psihoterapeut și te ghidez spre claritate, sens și împlinire în viața ta!

Viziunea mea:

Sunt Oana, psihoterapeutul care se lasă călăuzit în meseria pe care o practică, de trei aspecte: viața este mult mai frumoasă și plină de sens decât ne-o putem imagina, fiecare om este înzestrat cu daruri și resurse extraordinare, iar tot ce avem este clipa prezentă pe care o putem trăi la modul automat sau deplin conștienți de ea.

Certificări, cursuri:

 • Absolventă a facultății de Psihologie și Științe ale Educației (Univ. „Al. I. Cuza”- Iași);
 • Master în ”Psihologie educațională și consiliere” și ”Evaluare Clinică, Consiliere și Psihoterapie de Cuplu și Familie (Univ. „Al. I. Cuza”-Iași);
 • Formare profesională în Psihoterapie sistemică de familie și cuplu (Human Center, Iași)
 • Atestată de către Colegiul Psihologilor din România ca psihoterapeut cu drept de liberă practică (specialitate: terapie sistemică de cuplu și familie).

Experiență de peste 10 ani ca psiholog în diverse domenii: pedagog de recuperare pentru persoane cu autism și sindromul Down, psihopedagog, organizator și coordonator de activități privind dezvoltarea inteligenței emoționale la copii și la persoane adulte, psihoterapeut.

Povestea mea:

Am traversat perioada copilăriei dar și adolescenței scriind aproape zilnic în jurnale. Am avut de mic copil o fire introspectivă și introvertă. Mi-am căutat răspunsuri și soluții la dilemele cu care mă confruntam în liniștea camerei mele, a foilor albe pe care le umpleam cu toate trăirile, gândurile, emoțiile și dorințele care se înfiripau în inima și mintea mea. Pot spune că această intuiție, de a mă conecta cu mine prin scris, a fost cea care m-a ajutat să fac fața cel mai bine diverselor dificultăți pe care le întâmpinam. Pe atunci nu mă învățase nimeni că scrierea în jurnal poate fi o modalitate de eliberare, cunoaștere, liniștire. Pentru mine era doar
un mod în care mă simțeam în siguranță, înțeleasă și acceptată.

Multă vreme nu am știut care îmi estea calea, pe ce traseu să merg astfel încât să mă simt împlinită și să fac tot ceea ce pot eu mai bine. Oamenii din jurul meu îmi prezentau direcții cu care nu rezonam dar pe care din teamă și neîncredere am ajuns să le urmez. Însă nu am făcut decât să mă închid singură într-o „cușcă” strâmtă unde nu puteam să-mi explorez părțile din mine care aveau potențial și care puteau străluci. Am ales atunci să-mi ascult propria voce, să urmez psihologia și să văd ce căi îmi deschide acest domeniu care promitea că se ocupă și de nevoile sufletești ale omului.

Însă nici cu acest traseu nu mi-a fost ușor. Idealizarea imaginii de psiholog nu se asemăna prea mult cu cele pe care le traversam eu pe băncile facultății, întrucât mi-au luat câțiva ani să-mi găsesc calea și să mă stabilesc pe un drum care să mă bucure pe deplin.

La marginea unor întrebări fără răspuns, a unor dureri sufletești care nu-și găseau vindecarea, s-au ivit în calea mea oportunități de a mă cunoaște și de mă dezvolta mai mult decât reușisem eu până atunci. Pas cu pas, fără să știu, am început să mă las ghidată de oamenii care mă formau, nu atât ca om care se dezvoltă pe el însuși, cât mai ales, ca om care poate deveni la rândul lui terapeut.

Acum știu că toate urcușurile și coborâșurile din viața mea, au avut mult sens, mai ales pentru că mi-au dezvoltat empatia, compasiunea, înțelegerea și acceptarea de sine. Nu aș fi fost omul, psihoterapeutul de astăzi, dacă nu m-aș fi confruntat cu toate obstacolele și potincnirile de pe traseul meu. Și probabil, m-aș fi lipsit de bucuria de a însoți oamenii pe cale, dacă la rândul meu, nu m-aș fi ridicat de atâtea ori din situații în care credeam că nu mai există soluții de ieșire.

Sunt entuziastă și profund recunoscătoare pentru faptul că ceea ce fac nu presupune stresul obișnuit al unui loc de muncă și nici dorința de a termina mai repede orele de lucru. Ci doar bucuria că sunt aproape de oamenii care îmi oferă șansa de participa la evoluția și la împlinirea lor.

În ce cred, ce este important pentru mine?

Cred în onestitate, asumare, iertare și puterea pe care o aduc vulnerabliziarea și acceptarea de sine. Valorizez mult relația cu familia și cu prietenii, cu Dumnezeu, experiențele prin care mă descopăr și mă construiesc, puterea scrisului și a recunoștinței, natura și frumosul care mă înconjoară.

Nu cred în vindecări magice, în faptul că negarea realității ne ajută să avem o viață mai bună și nici în lipsa asumării și a responsabilizării față de propria stare de bine.

Nu pot trăi fără îmbrățișări și zâmbete, fără iubirea celor dragi, fără culorile și sunetele din natură, fără fructele dulci-acrișoare și colindele de Crăciun.

 

Ce fac când nu sunt în cabinet:
 • mă odihnesc în ambientul unei muzici liniștitoare, 100% 100%
 • înmiresmez casa cu mirosuri de prăjituri, 100% 100%
 • mă plimb prin păduri și parcuri, 100% 100%
 • mă înfofolesc în pături călduroase alături de mult ceai și lecturi inspiraționale. 100% 100%
Top 3 situații cu care lucrez în cabinet:
 • Gestionarea emoțiilor , credințe limitative, tipare de comportament dăunătoare 100% 100%
 • Îndoiala de sine, devalorizare, iertare 100% 100%
 • Dificultăți în relația de cuplu sau familiale 100% 100%
Testimoniale
„Am cunoscut-o pe Oana, într-un moment deloc roz din viața mea! Ședințele cu ea m-au ajutat sa îmi dau seama de valoarea mea, de puterea pe care o aveam înlăuntrul meu și pe care o țineam întemnițată de nenumărate frici. Într-un timp foarte scurt am reușit să mă pun pe picioare și să-mi reîntregesc familia! Determinată, e cuvântul cheie pe care Oana l- a folosit pentru a mă caracteriza. Într-adevăr, am fost determinată sa îmi ating obiectivele și asta doar cu ajutorul pe care l-am primit de la ea, atunci când simțeam că nu mai am nicio cale prin care " să mă ridic de jos".Cu ajutorul ei am scos la suprafață tot ce aveam mai bun in mine sau superputerile mele, cum ar spune Oana. Recunoștința este cuvântul pe care eu îl am la adresa Oanei! Sunt recunoscătoare ca am întâlnit-o și că odată cu aceste ședințe am evoluat și am ajuns la liniștea de care aveam nevoie! Iti mulțumesc, Oana!”
Alexandra S.

Geanina P.:

„Oana este sursa de speranță și optimism, când lucrurile par să cadă. Dumnezeu m-a binecuvântat cu prezența ei la mai multe ședințe în cadrul cărora m-am simțit mai liberă ca niciodată. Libertatea- asta este valoarea pe care ne-o sădește în suflete Oana. Pe langa iubire, credință, nădejde și ajutor, ea ne ajută sa aflăm cine suntem și ce suntem cu adevarat. Oana reconstruiește sufletul și mintea în cea mai frumoasa manieră posibilă. Mă fascinează și mă inspira călătoria în care ea ne însoțește, fiind martora la renașterea fiecărui om din propria neputință. Este greu să găsești o persoană de încredere, care știe să te asculte, care îți oferă îndrumare și sens. Multumesc Oana pentru tot ce mi-ai dăruit!”

„Am cunoscut-o pe Oana în urma unei recomandări făcute de cineva în care aveam încredere. Eram sceptică să mă desfac în fața cuiva, nu doream să devin studiu de caz pentru teorii cu care nu rezonez. De aceea evitasem să merg la un psihoterapeut, deși mă mai intersectasem în trecut cu oameni din domeniul ăsta cărora le mirosisem niscaiva clișee. În baza recomandării primite am zis să îmi asum totuși riscul acesta. Prezența caldă și înțelegătoare a Oanei mi-a confirmat atunci și pe tot parcursul lunilor care au trecut că este un om în care pot avea încredere că nu va cotrobăi prin sertarele sufletului meu, că îmi va acorda sprijin, lăsându-mi toată libertatea de a mă cunoaște și de a lucra cu mine. Este blândă, fără a cultiva confortul emoțional în persoana cu care vorbește. Nu disecă, nici nu umflă cu pompa vinovați fictivi, ci doar încearcă să aducă lumină asupra a ce există. Este ordonată, urmărește ca ședințele să fie cât mai structurate, pentru a se limpezi în mintea celui cu care discută diversele mecanisme, comportamente-tipar însușite și soluții concrete pentru problemele de fond și pentru complicațiile pe care acestea le nasc în viața de zi cu zi. E un om care lucrează binele. Nu în sensul instaurării unei ordini create de ea, pusă cu forța lui ”știu eu mai bine” în cel cu care lucrează, ci al unui bine autentic, construit de acea persoană prin sprijinul Oanei - cu răbdare, cu pași mici, cu speranța că va fi bine. Și al cultivării nădejdii că, oricât de greu ar fi de crezut, de nebunesc poate, oricât de frânte ne-ar fi toate și de dens întunericul, putem pune un nou început. Fără a arde tot, ci tocmai lucrând cu tot ce suntem, cu adevărat, în profunzime, noi. Și cred că ăsta e lucrul pe care îl apreciez cel mai mult la ea, al blândeții care nu constrânge, care acordă libertate, fără a ascunde vreun moment adevărul. Și credința asta autentică cum că nu. este. Degeaba Și așa, firesc - cum auzeam pe cineva spunând: neșteptând să fiu extraodinar -, în firescul ăsta încercăm să ne construim pe noi. Îi sunt profund recunoscătoare Oanei pentru tot ajutorul pe care mi l-a acordat în acest timp și sper ca oricine îi colindă spațiul virtual să aibă curajul să discute cu ea - se va mira când va găsi așa un aliat - și un prieten. : )”
Maria D.:

„Cu siguranță, Oana este omul în care să îți pui toată încrederea că va găsi negreșit lumina de la capătul tunelului!! Cu siguranță, este omul care te face să vezi lucrurile mai puțin plăcute... plăcute, să înțelegi că poate trebuie să trăiești cu acelea și să te bucuri de ele așa...cum sunt! Fac parte din "noi"! Este printre puținii oameni (întâlniți de mine), pe care Dumnezeu i-a binecuvântat cu răbdarea și calmul de a asculta și de a vorbi, de a comunica! Și da, nici la a-și iubi APROAPELE, Dumnezeu nu s-a zgârcit! Mi-e drag să te ascult, mi-e drag de "mine" după fiecare întâlnire cu tine, oricum ar fi ea! Îți mulțumesc că mi-ai dat ocazia să te cunosc, îți mulțumesc că ești așa cum ești!
Mădălina F.:

Pin It on Pinterest

Sari la conținut